Curățarea aparatului de aer condiționat

Curățarea aparatului de aer condiționat

Curățarea aparatului de aer condiționat operațiunea cel mai frecvent solicitată. Microclimatul din cameră, funcționarea corectă a echipamentului și absența defecțiunilor frecvente depind de curățarea în timp util. Echipa «OVC-Montaj» asigură curățarea de înaltă calitate a aparatelor de aer condiționat și o gamă completă de activități în întreținere, pentru echipamentele de climatizare.


Când devine necesară curățarea aparatelor de aer condiționat?

Orice echipament are nevoie de îngrijire adecvată, în special pentru aparatele de aer condiționat. Întreținerea aparatului de aer condiționat necesită curățarea regulată a componentelor acestuia. Următoarele semne pot indica faptul că este necesară curățarea:

  • -Scurgeri în unitatea interioară.
  • -Miros neplăcut după pornirea echipamentului.
  • -Sunete ciudate, zgomot, trosnet când aparatul de aer condiționat funcționează.
  • -Răcire insuficientă, schimbare bruscă a temperaturii.
  • -Sunetele străine apar întotdeauna la pornire și oprire, precum și la schimbarea modurilor.
  • -Vibrații când aparatul de aer condiționat funcționează.
  • -Consum excesiv de energie.
  • -Probleme la aparatul de aer condiționat.
  • -Unitatea interioară devine foarte fierbinte.

Dacă curățarea nu se face la timp, contaminarea poate atinge un nivel critic, freonul poate opri comprimarea, ceea ce poate duce la defectarea compresorului și va fi necesară întreținerea suplimentară a aparatului de aer condiționat:

• Măsurarea presiunii în circuit.                                                          

• Verificarea plăcilor, ventilatoarelor și automatizărilor pentru deteriorări mecanice.

• Curăţarea evaporatorului unităţii exterioare.

• Testarea opririi de urgență a compresorului din cauza supraîncălzirii.
• Verificarea contactelor cablurilor electrice.
• Reumplere cu freon.


Cum se curăță un aparat de aer condiționat?

    În aparatele de aer condiționat, filtrele, elementele sistemului de schimb de căldură și paletele ventilatorului sunt curățate în principal.

    Pentru a curăța unitatea externă, utilizați un aspirator sau apă dintr-un furtun. Autocurățarea trebuie efectuată de cel puțin două ori pe an. Dacă nu se efectuează curățarea, procesul de schimb de căldură va fi întrerupt și contaminarea va afecta evaporatorul și radiatorul. Este mai bine să încredințați curățarea unor profesioniști și să o efectuați la frecvența recomandată de producător sau de compania de service.

    Filtrul trebuie curățat la intervale suficiente, altfel aparatul de aer condiționat se poate defecta. Filtrele pot fi curățate fără un specialist autorizat - trebuie îndepărtate, spălate sub jet de apă și înlocuite. Jaluzelele rotative trebuie doar curățate de praf.

    Curățarea sistemului de schimb de căldură. În ciuda faptului că sistemul este echipat cu filtre, evaporatoarele și condensatoarele se înfundă în timp cu praf, puf și lână, ceea ce împiedică aparatul de aer condiționat să funcționeze la capacitate maximă. De asemenea, puteți curăța singur schimbătorul de căldură folosind o perie obișnuită, un aspirator sau un aparat de curățat cu abur.

    Curăţarea palelor ventilatorului este necesară pentru a asigura un flux lin de aer în schimbătorul de căldură. Problemele cu fluxul de aer pot provoca daune grave aparatului dumneavoastră de aer condiționat. Pentru curățarea lamelor, uneori este necesară demontarea întregului sistem de despicare.

    Dezinfectie aer conditionat. Pentru dezinfecție se folosesc mijloace speciale. Se pornește ventilația și se pulverizează o compoziție specială în zona de aspirare a aerului.


    De ce au încredere în noi,ca să curățăm aparatele de aer condiționat?

    Centrul nostru de service deservește în mod profesional aparate de aer condiționat de orice tip și complexitate, casnice și industriale. Încredințându-ne întreținerea echipamentului dumneavoastră de climatizare, puteți fi sigur de îngrijirea corespunzătoare, inclusiv de curățare la timp, de înaltă calitate, pregătire pentru anotimpurile de muncă activă și inactivitate. Contactându-ne, vă încredințați echipamentul unor profesioniști de încredere, prelungiți durata de viață a acestuia și economisiți bani.