Diferențe între o unitate ventiloconvector și un aparat de aer condiționat

Diferențe între o unitate ventiloconvector și un aparat de aer condiționat

Diferențe între o unitate ventiloconvector și un aparat de aer condiționat

Este greu pentru cei neinițiați să spună care este diferența dintre aceste agregate. Nu se observă diferențe externe speciale. Dispozitivele sunt împărțite în tipuri similare, concepute pentru aceleași scopuri.

Inițial, sarcina de stabilizare a microclimatului a fost rezolvată de aparatele de aer condiționat. Ca agent frigorific a fost folosit amoniacul, ai cărui vapori au un efect dăunător asupra organismului. Apoi a venit freonul. Nu este periculos pentru oameni, dar eliberarea acestei substanțe în mediu este plină de consecințe grave.

În curând, au găsit o cale de ieșire din situație sub forma fancoilurilor (fancoil). Diferența lor față de aparatele de aer condiționat constă în principiul funcționării: dispozitivului este furnizat apă sau un lichid care nu îngheață, care este ulterior trecut printr-un schimbător de căldură.

Astăzi, echipamentele de climatizare instalate în spații rezidențiale, la întreprinderi, în organizații, sunt supuse unor cerințe destul de stricte în ceea ce privește furnizarea de:

zgomot;

performanță;

economii de energie;

Reduceți costurile de întreținere.


Unitatea ventiloconvector, care are o serie de avantaje incontestabile, corespunde pe deplin acestor parametri:

· fluxul de aer este distribuit uniform;

Ușurință de instalare (dispozitivul în sine și comunicațiile sunt situate în spațiul subtavan);

· inspecțiile tehnice programate și întreținerea service-ului nu cauzează aproape nicio dificultăți.

De obicei, nu există carcasă pentru unitățile ventiloconvector cu casetă, deoarece este ascunsă de panourile de tavan fals. Este vizibilă doar grila de distribuție a aerului, din material rezistent la coroziune.

Dispozitivele sunt împărțite în două subtipuri:

1. Cu două conducte. Scopul principal este răcirea cu aer.

2. Cu patru țevi. Proiectat atât pentru răcirea, cât și pentru încălzirea aerului din interior.

În majoritatea cazurilor, este recomandabil să acordați preferință primei opțiuni. La urma urmei, alte dispozitive fac față cu succes creșterii temperaturii în cameră.

Fancoil și răcitor

Un răcitor este o unitate de înaltă performanță care răcește un lichid. Folosirea acesteia împreună cu o unitate ventiloconvector este o simbioză extrem de reușită. Răcitorul de lichid este mare. Prin urmare, este recomandabil să utilizați sistemul „chiller-fan coil” pentru a satisface nevoile întreprinderilor industriale, clădirilor administrative mari și centrelor comerciale. Dacă îl echipezi cu echipamentul necesar, devine posibilă încălzirea lichidului care circulă prin conducte.

De multe ori, proprietarii de magazine, ateliere, fabrici au o întrebare cu privire la alegerea echipamentelor. Experții noștri vă vor rezolva problemele și vă vor oferi cea mai bună opțiune.